Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2009.06.07. 20:50 MsTea

Őszibarackos zöld tea a Taylors of Harrogate-től

A zöld teáról tudni kell, hogy ugyanannak a teacserjének a leveleiből készül, mint a fekete tea (Camellia sinensis). A különbség a feldolgozásban rejlik. A zöld teát hevítik, vagy gőzölik, majd sodorják, legtöbbször géppel. Ezt követi a szárítás, a levelek válogatása, majd esetünkben az ízesítés: természetes aromával.
Egyébként azért nem lesz ezekből a levelekből fekete tea, mert nem erjesztik (fermentálják) őket – ez a sodrás után következne. És mivel nem erjesztik, a zöld teákban sokkal több antioxidáns, vitamin marad, így egészségmegőrző hatása nagyon jó.
Őszibarackos fekete tea elég sok van. De barackos zöld teával én még nem sűrűn találkoztam. Amit volt szerencsém megkóstolni, azt a Taylors of Harrogate cég gyártja, 20 filtert tartalmazó dobozokban kapható. Miután lefotóztam a dobozt, a filtert, az elkészült teát, kíváncsiságomnak nem tudtam megálljt parancsolni. Tudom, hogy nem szoktak filteres teákat szétszedve mutogatni, de én megteszem. Íme az eredmény: a zöld tea láthatóan a zöld különböző árnyalataiban pompázik. A kis vajszínű darabok szerintem szárított őszibarackdarabok, aromásítva. Mindenesetre nagyon barackosak (igen, meg is rágtam, le is nyeltem…).
Jellegzetessége: Kellemesen keveredik benne az őszibarack természetesen édeskés aromája és a különleges zöld tea friss füves jellege. Illata is meglepően barackos, főzete könnyed, friss, gyümölcsössége nem nyomja el a tea finom ízét. A nap bármely szakában élvezhető. Gazdag antioxidánsokban.
Hogyan készítsük? Melegítsünk elő egybögrét, tegyünk bele egy Green Tea with Peach teafiltert, öntsük fel 80 °C-os vízzel, áztassuk 3-5 percig. Fogyasszuk magában, vagy ízesíthetjük mézzel, ill. cukorral.
Beszerzés: Ha nem akarjuk megrendelni a messzi Angliából interneten a gyártótól (Taylors of Harrogate), megrendelhetjük online a Char.hu-n, avagy betérhetünk szegedi boltjukba is, ha utunkba esik – kapható a teljes Taylors of Harrogate kínálat.
Külön plusz pont azért is jár, mert a filter címkéjén is rajta van, hogy pontosan milyen teát iszik az ember éppen. Meg azért is jár, mert 2,5 gramm tea van egy filterben.
Amúgy a kedvenc gyümölcsöm az őszibarack. Teára fel! MsTea.

1 komment



Címkék: egészség antioxidáns zöld tea frissítő tea thea sinensis fermentálás taylors of harrogate green tea with peach őszibarackos zöld tea zöld tea barackkal filteres teák



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr621170026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsTea 2009.06.11. 10:17:50

Azóta találtam másik őszibarackos zöld teát is: Teekanne. Azt kóstolta már valaki?
süti beállítások módosítása