A zöld teáról tudni kell, hogy ugyanannak a teacserjének a leveleiből készül, mint a fekete tea (Camellia sinensis). A különbség a feldolgozásban rejlik. A zöld teát hevítik, vagy gőzölik, majd sodorják, legtöbbször géppel. Ezt követi a szárítás, a levelek válogatása, majd esetünkben az ízesítés: természetes aromával.
Egyébként azért nem lesz ezekből a levelekből fekete tea, mert nem erjesztik (fermentálják) őket – ez a sodrás után következne. És mivel nem erjesztik, a zöld teákban sokkal több antioxidáns, vitamin marad, így egészségmegőrző hatása nagyon jó.


Jellegzetessége: Kellemesen keveredik benne az őszibarack természetesen édeskés aromája és a különleges zöld tea friss füves jellege. Illata is meglepően barackos, főzete könnyed, friss, gyümölcsössége nem nyomja el a tea finom ízét. A nap bármely szakában élvezhető. Gazdag antioxidánsokban.
Hogyan készítsük? Melegítsünk elő egybögrét, tegyünk bele egy Green Tea with Peach teafiltert, öntsük fel 80 °C-os vízzel, áztassuk 3-5 percig. Fogyasszuk magában, vagy ízesíthetjük mézzel, ill. cukorral.
Beszerzés: Ha nem akarjuk megrendelni a messzi Angliából interneten a gyártótól (Taylors of Harrogate), megrendelhetjük online a Char.hu-n, avagy betérhetünk szegedi boltjukba is, ha utunkba esik – kapható a teljes Taylors of Harrogate kínálat.

Külön plusz pont azért is jár, mert a filter címkéjén is rajta van, hogy pontosan milyen teát iszik az ember éppen. Meg azért is jár, mert 2,5 gramm tea van egy filterben.
Amúgy a kedvenc gyümölcsöm az őszibarack. Teára fel! MsTea.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
MsTea 2009.06.11. 10:17:50