Megkértem Café Cinnamont - japán zöld teás süti receptjeitől megihletve, - hogy írjon egy vendégposztot a Tealeveleknek. Nagy örömömre el is fogadta a felkérést, és a recept, amit ezúton is köszönök, a maccha-, és fehér csoki mousse-os torta! Nézzük tehát az izgalmas teás vendégposztot egy lelkes chéftől, aki rajong az ázsiai konyháért!
- A fehér csoki és a zöld tea csodálatos találkozása -
Maccha-, és fehér csoki mousse-os torta
- 2 tojás
- 50 g liszt
- 40 g porcukor
- 3 cl tej (30 g)
- 20 g olvasztott, langyos vaj
- 5 g maccha (1 teáskanálnyi)
- A tojások sárgáját és a cukor felét fehéredésig keverem, majd lassan hozzácsurgatom a langyos vajat és azzal is jól elkeverem.
- A tojás fehérjét és a cukor másik felét kemény habbá verem
- A sárgájához szitálom több részletben a macchával elkevert lisztet és a fehérjék kemény habját is óvatosan a sárgájához keverem.
- 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm, majd hagyom kihűlni.
- 1,5 dl tejszín
- 90 g fehér csokoládé
- 2 tojás fehérje
- 5 cl tej (50 g)
- 1 ek. víz
- 3-4 g zselatin (1 púpozott teáskanálnyi)
- A vízben feloldom a zselatint.
- A 2 tojás fehérjét kemény habbá verem.
- 2,5 dl tejszínt felverem (nem baj, ha nem lesz kemény, a magyar tejszínből amúgy sem nagyon lehet kemény tejszínhabot verni. Egyszerre verjük fel a 2,5 dl tejszínt, majd kb. 1,5 dl-t vegyünk ki, ez kell a fehér csokis részhez. A maradékot a zöld teás mousse-hoz használjuk majd fel.)
- Felmelegítem a tejet, majd beletördelem a fehér csokit és felolvasztom, közben kevergetem és vigyázok, hogy ne égjen le, majd a tejes-csokihoz keverem a vízben feloldott zselatint.
- Ha már a csokis-tej kihűlt, óvatosan hozzákeverem a tejszínhabot, majd a habbá vert tojásokat.
- Az 5. pontban leírt keveréket a tortaformába helyezett, hideg piskótára öntöm és beteszem a hűtőbe!
- 1 dl tejszínhab, habbá verve (a fehér csokis mousse-nál már felvertük!)
- 2 tojás sárgája
- 20 g cukor
- 5 g maccha (+1-3 ek víz a maccha feloldásához)
- 8 cl tej (80 g)
- 3-4 g zselatin
- A 2 tojás sárgáját a cukorral habossá keverem.
- Egy lábosba szitálom a macchát, majd hozzákeverek 2 ek. vizet és apránként a tejet. Alacsony lángon felmelegítem és kevergetem, hogy a maccha tökéletesen feloldódjon, majd a zselatint is a tejes-macchás keverékhez adom, majd langyosra hűtöm.
- A tejes-maccháshoz keverem a cukorral habossá kevert tojás sárgákat.
- A 3. pontban leírt masszához keverem a maradék tejszínhabot, az így kapott keveréket pedig a fehér csokis mousse tetejére öntöm, elsimítom és legalább 2 órára a hűtőbe teszem.
(Szöveg és fotó: Café Cinnamon. Szívből köszönöm!)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.