Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2008.03.02. 20:07 MsTea

Ötórai tea gyömbérlekvárral

Kétféle ember van: aki imádja a gyömbérlekvárt, és aki utálja a gyömbérlekvárt. Utóbbi csoport képviselői vannak többen. De szerencsére azért vannak olyan elvetemültek, akik nem vetik meg a különleges ínyenc lekvárt az ötórai teájukhoz. Legelőször Amszterdamban ettem gyömbérlekvárt, egy kissé elvont, de jófej srác tulajdonát képezte, és mivel mindenki más utálta a sárga, édeskés, de majdnem enyhén csípős lekvárt, gondoltam megkóstolom, ha már megkínált. Azóta imádom a gyömbérlekvárt.

A gyömbér (Zingiber officinale) egy fűszer- és gyógynövény. A gyökértörzséből előállítható sajátságosan illatos, csípős, kesernyés ízű fűszert már i.e. is ismerték és használták Kínában.

A 120 éve működő Tiptree cég zseniális gyömbérlekvárt készített, amely apró gyömbérdarabokat tartalmaz, és édeskés, nagyon enyhén fanyar ízéhez egy Teekanne Fit&Slim teát választottam. Nem mintha elhinném, hogy lehet tőle fogyni, de van benne mate, ami étvágycsökkentő hatású. A gyömbérlekvár meg étvágyserkentő. 1:1 az állás, 2 pont az ínyenc élvezetek javára :) Amúgy az állítólag "karcsúsító hatású tea" tartalmaz még a matén kívül fodormentát, csalánt, borsmentát, méhfüvet, szederlevelet és kék búzavirágot. És mindezek mellett nagyon kellemes íze van, a kétféle mentától és a matétól frissítő hatású. 5 percig kell ázni hagyni. És a kedvenc kék bögrémhez pont passzol, hiszen kék búzavirágot is tartalmaz.
Hogy az ötórai teám kifejezetten ínyenc legyen, az angol gyömbérlekváros holland kétszersültemhez osztrák teát, és magyar, édesített, aszalt vörösáfonyát ettem! Ajánlom mindenkinek! A gyömbérlekvárt átveszem, ha valaki bevásárolt belőle, de mégsem ízlik neki. Bár szerintem sütikbe tökéletesen elhasználható B tervként.

 

Jó teázást! MsTea

4 komment · 1 trackback



Címkék: tea mate frissítő tea gyömbérlekvár teekanne fit&slim



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr29362460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legjobb afternoon tea Londonban 2010.11.08. 09:49:24

Az angolok köztudottan nagy rajongói a délutáni teázásnak, persze ennek a hobbinak is lehet különböző színvonalon hódolni. Az afternoon tea legelegánsabb és legnívósabb élvezete a Sheraton Park Lane Hotel Art Deco stílusú The Palm Court nevű helyiségéb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoranka · http://kultbor.blogter.hu 2008.03.10. 13:03:18

A gyömbérlekvár nagyon jó! Tényleg megosztó személyiség, de éppen ez a jó benne, hogy határozott egyéniség, kevés hozzá hasonló lekvárt ismerek. A másik, kissé perverz kedvencem a kakaós-mentás aszalt fügelekvár. Na az is remek, de mondjuk még teát nem találtam hozzá megfelelőt (bort annál inkább...). Tipp, javaslat esetleg?

MsTea 2008.03.16. 23:42:13

Kedves zoranka! Sokáig elmélkedtem, hogy milyen tea passzolna a kakaós-mentás aszalt fügelekvárhoz. Szerintem valamilyen semlegesebb ízű, mint például a fehér tea, vagy a zöld tea. Jó ötlet lehet még a gyömbérlekvárral fölvonultatott fit&slim tea is, mert van benne menta is, de nem veszi el a lekvár különleges ízének élvezetét. Szóba jöhet még a csokis tea is, ha kedveled az extrém kompozíciókat. Hol lehet amúgy ilyen lekvárt beszerezni? És milyen bor passzol hozzá?

zoranka · http://kultbor.blogter.hu 2008.03.18. 13:17:18

csokis tea? na azt hol lehet beszerezni? fehér tea próba volt, de nem volt különösen izgalmas. a zöld tea iránt meg én nem rajongok annyira, sajnos, tudom, ez teafüggők szemében akkora bűn, mint az én szemben nem inni jófajta száraz fehérbort.
a lekvár egyébként idehaza sajnos nem beszerezhető, de rajtam keresztül időnként mégis hozzá lehet jutni:)

MsTea 2008.03.21. 21:11:32

Háát, csokis tea itthon úgy tudom, hogy jobb fajta teázókban megtalálható - én egyet ajándékba kaptam, After Eight Tea volt asszem a neve. De például a másikat, amire gondolok, azt Németországban szereztem be: Yogi Tee - Schoko. (www.goldentemple.nl/yogitee_d/GewurzeTee/Schoko.html ) Ez egy fűszeres tea, csoki ízesítéssel. Érdekes ízkombináció, és könnyebben befogadható, mint az édes chilis. A legújabb Yogi Tee is érdekes lehet: Tulsi Mint - bazsalikom+ menta "egy lehelelletnyi mentával" - így szól a szlogen. Jó kóstolgatást!
süti beállítások módosítása