Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2013.11.08. 13:29 MsTea

Egy kis keksz a teához?

Tea mellé jólesik egy kis édesség. De mi legyen az? Legyen kókuszos, marcipános, csokis? Kifejezetten tea mellé felszolgálva talán jobb választás valamilyen semlegesebb ízű édesség, ami leginkább csak édes, és nem túl markáns ízű. Mert akkor elterelné a figyelmet a tea ízéről, esetleg elnyomná azt. Azért pedig igazán kár lenne! Így jöjjön egy nagyon finom keksz, ami szerencsére könnyen és gyorsan el is készíthető! A receptet Juditnak köszönhetem, aki A japán teák elbűvölő világa c. előadásra hatalmas adagot készített belőle a vendégek nagy örömére! 

keksz_MJBT_01.JPG

Hozzávalók:

- 2 csésze liszt

- 1 csésze cukor

- 2 tk. sütőpor

- 1/2 csésze puha vaj

- 1 nagy tojás

- 1/4 csésze tej (víz is megteszi)

Elkészítés

1. Összekeverjük a hozzávalókat. Majd a kész masszát a hűtőben pihentetjük 1 órán át.

2. A pihentetés után előmelegítjük a sütőt 175 ºC-ra (légkeverés). A masszát fél cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezzünk bátran, hogy ne ragadjon! Tetszőleges formájú kekszeket szaggatunk vagy vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsülnek. Ha puha kekszet szeretnénk, akkor ne hagyjuk, hogy barnulni kezdjen a széle.

UI: A formázásról: elterülnek, úgyhogy precíz formákat nehéz készíteni. A képen a pici paca az egy virág akart volna lenni. 

Összeségében nagyon jól sikerült a keksz, ezt a néhány darabot sikerült csak megmentenem a fotó kedvéért. Körülbelül fél óra munka volt vele összesen, Szerintem sokféle tea kísérőjeként megállja a helyét. Kezdő konyhatündéreknek is szívből ajánlom, tényleg nem bonyolult, és a végeredmény magáért beszél!

Jó teázást! És finom édességeket mellé! MsTea

1 komment



Címkék: tealevelek tea édesség keksz teához finom keksz könnyű keksz



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr525620688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.01.23. 12:10:30

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu
süti beállítások módosítása