Hát ez jó! Koporsó a teának! Kávéházakban és egyéb nem csak a teának szentelt vendéglátóhelyeken mindig gondban voltam, hogy hova tegyem a kifacsart teafiltert. A hamutartóba? Vagy a csészealjra? (Ami jobb esetben nem repülő…) Itt a megoldás!
Swissmiss design blogján olvastam a bejegyzést, és galád módon lecsaptam rá. Nagyon izgisnek tűnik ez a mélyített közepű teáscsészealj, de vajon tényleg használható? Mert ugye mi van, ha az ember piramis alakú filtert használ? Vagy netalántán kereket? Arról nem is beszélve, ha nem filteres teát használt az illető… Mondjuk nyilván nem otthonra venne ilyet az átlag. Elsősorban vendéglátó helyek szerintem a célpiac. És a vendéglátó meg nyilván ki fogja próbálni, hogy milyen teák filtere passzol a tartóba, és azokat fogja ennek fényében forgalmazni.
Az is kérdés ugyanakkor, hogy a megfelelő formájú filter belefér-e a neki kialakított helyre - kifőzött és megdagadt állapotában is? Mert ha nem, akkor mi értelme? Mert ugye akkor ugyanott vagyunk, mintha csak a csészénk mellé raktuk volna a filtert -amit jobb esetben kinyomkodtunk előtte: erre van egy speckó technikám, meg is osztom majd veletek – és nem csöpög nagyon, de azért pont nedves lesz a teáscsészénk alja.
Nem hiszem, hogy a teaházakat megszólítja a teafilterkoporsó, mert nem használnak filteres teát. De lehet, hogy egy-egy példány ajándéknak fellelhető lesz. Ha láttatok már ilyet, kérlek szóljatok!
Jut eszembe: teáscsésze. Kevés olyan vendéglátóipari egységben voltam, ahol becsületes méretű teáscsészét adtak volna: ez nálam 2,5 dl felett kezdődik. Erről mi a véleményetek?
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.