Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2010.06.29. 16:16 MsTea

Hűsítő nyári almás tea koktél

Úgy néz ki, megragadtam az almás ízvilágnál, most egy almás, zöld teás koktélt – gyakorlatilag limonádét készítettem, mégpedig a Kulináris Világ Nórájának receptje alapján.

Természetesen módosítottam a recepten, mert úgy hozta a kedvem. Ez lett belőle:
 
Kell hozzá:
  • 1 db zöld alma (nálam Granny Smith)
  •  0,5 l víz
  • 2 tk zöld tealevél (nálam Demmers Japán Bio Sencha)
  • 1 dl almalé (nálam Pfanner zöldalmalé)
  • 1 dl citrom és limelé (nálam Sió)
  • jég
Ha vendégek jövetelére készíted, akkor ajánlatos pár órával a sereg érkezése előtt elkészíteni, és betenni a hűtőbe!
 
 
Hogyan készül?
  1.  Forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni egy kicsit (kb. 80˚C-ra – zöld teához ez az ideális hőmérséklet) – ekkor tedd bele a zöld tealeveleket, hagyd őket ázni max. 3 percig. Utána hűtsd le teljesen az elkészült zöld teát.
  2. Ha a tea kihűlt, keverd bele az almalevet és a citromlevet. Kóstold meg, és ha túl savanyúnak találod, tegyél bele cukrot, mézet, ízlés szerint. Tedd a hűtőbe a koktélt pár órára.
  3. Aztán a vendégek érkezése előtt vedd elő a poharakat. Mosd meg az almát, majd negyedeld, vágd ki a magházat, és szeld apró szeletekre az almát. Amint kész, önts a szeletekre egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
  4. Oszd szét az almaszeleteket a poharakba, tegyél bele néhány jégkockát, és töltsd rá a koktélt (mert így egyenlően szét tudod osztani az almát, és a végén nem lesz annyira tele a pohár).
  5. A tetejére díszítésnek tehetsz mentát (ha van sok mentád, a koktélba is mehet, aprítva, vagy egészben).

A végeredmény

Egy nagyon finom, hűsítő, savanykás koktél (alkoholmentes!) keveredett ki az egészből, ami szerintem egész jól néz ki! És még hűsít is! Kerti party-hoz, vagy kánikulai hűsöléshez tökéletes! Ha igazán jót akarunk, akkor lehet saját bio almából préselni a gyümölcslevet, a kertben termett, szintén bio mentából csinálni a díszítést, stb. Vagy akinek a kertje jó helyen van, az teát, vagy citromot is termeszthet benne :) De szeretnék én egy olyan kertet... 

UI: Alkoholosan?

El tudnék képzelni bele esetleg fehér rumot, vagy/és vodkát, vagy/és limoncellot, esetleg egy kis mentalikőrt (szép zöld, és erősen mentás ízű, csínján kell vele bánni, és nem is mindenki szereti).

Egészségetekre! MsTea 

2 komment



Címkék: tea koktél nyári almás zöld tea hűsítő tealevelek teás demmers jeges tea bio japán sencha



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr282118883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kávéimádó007 2010.09.28. 13:23:51

Nekem a kedvenc teám a "Négy Piros Gyümölcs", de ezt csak Gödöllőn a Tűztorony Kávézóban láttam eddig ( caffe.tuztoronyhaz.hu ). Ajánlom mindenkinek, nagyon finí!