Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!
  • MsTea: @rekspeiler: Igen, a cikkben is említettem néhány koffeintartalmú ételt. Én továbbra is azon a vél... (2014.04.08. 17:44) A tea és az áldott állapot

2014.08.24. 16:46 MsTea

Konacha és a tűleveles csésze

konacha_01.JPGFotó: MsTea

A japán szimbólumok közül a matsu, a fenyő (fenyőtű) különösen közel áll hozzám. A hosszú, boldog élet és a fiatalság, folyamatos megújulás jelképe. Ez a tűleveles csésze már nagyon régóta foglalkoztatott, újra és újra megnéztem a Hibiki-an oldalán. Kecses harang alakja nagyon jól passzol a kézbe. Egyszerűségében rejlik a szépsége. Benne egy gyokuro konacha bűvöl el éppen, szintén a Hibiki-an jóvoltából.

kona_02.JPGFotó: MsTea

A gyokuro konacha egyébként a gyokuro feldolgozása közben kiválogatott töredék levelekből készül, anyagában ugyanaz, mint a gyokuro, viszont apróbb levélmérete miatt intenzívebb ízhatású és sötétebb színű főzetet ad. Konacha készülhet senchából is. A konacha jelentése “portea”, de korántsem porrá őrölt teáról van szó. Rövidebb áztatási idővel kell számolnunk (kb. fele a szokásosnak), valamint kevesebb (kb. kettő) felöntéssel. Jellemzője még a teának, hogy olcsóbb, mint a gyokuro, és limitált mennyiségben érhető el. Illata nekem egy kissé fügés, igazán kellemes. Hát még az íze! Hmmmm!

(Megjegyzés: ehhez most 1 tk/dl teát használtam, 70°C-os vízhez, 1 perces felöntéssel).

Matsuba Yunomi teacup pair

Hibiki-an Gyokuro Konacha

Jó teázást!
MsTea

Szólj hozzá!



Címkék: japán tea yunomi csésze japán teás eszközök hibiki-an tűleveles japán csésze gyokuro konacha Hibiki-an Gyokuro Konacha Matsuba Yunomi teacup pair



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

http://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr646434329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.