Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2010.12.09. 21:07 MsTea

Teás ajándékötletek

 
Szerintem azoknak, akik szeretnek teázni - és ezt tudjuk róluk - nagyon könnyű olyan ajándékot találni, ami tetszik nekik. Persze nem árt ismerni a megajándékozandót legalább olyan szinten, hogy milyen teát szeret, vagy mondjuk mennyire előrehaladottak teás ismeretei. Ha az ajándékozó nem nagy teás, akkor nyugodtan térjen be egy jobb teázóba, biztosan szívesen adnak neki tippeket!
 
Adj teát!
Egy valamirevaló teakedvelő sosem érzi úgy, hogy elég teája van. Ergo a tea jöhet! De milyet? Filtereset vagy ne? Feketét, zöldet, fehéret? Ehhez kell némi szerencse, hogy az ember ráérezzen, hogy milyen tea tetszene a célszemélynek. De nem ördöngösség. Nagy teaguruknak azért talán ne vegyünk filtereset, mert még a végén csúnyán néznek, de pl. nekem jöhet az is :)
 
Filteres?
Nagy kedvenceim pl. a Dilmah, Clipper, Twinings teák, stb., stb. Pl. a Dilmah Earl Grey szerintem kiváló, Clipper Aloe Verás zöld tea citrus ízesítéssel, abszolút like, vagy a Twinings Lady Grey is nagyon jól sikerült keverék. Ha esetleg mégsem tudnád egy tea mellett letenni a voksod, akkor adhatsz teaválogatást is! Szerintem jó ötlet, a teakedvelők meg végigkóstolhatják a palettát.
 
Szálas?
Lásd. közeli teaházak, vagy online rendelés.
 
Adj teás eszközöket!
Ha teát nem mersz bevállalni, a teás eszköz jó ötlet lehet! Például teáskanna, teáskészlet, bögre, csésze alátéttel (akár Vateráról, mert most még van idő), szép teáskanálkészlet, vagy egy antik teáskanál (szép masnival, néhány jó cukorkával), vagy teafiltertartó doboz, vagy teafilterkinyomó, teafiltertartó kis alátét, vagy teaszűrő, vagy papír teafilter a szálas teákhoz, teahőmérő, tea cosy, matcha seprű, jobb vízforraló, stb.
 
Adj teás könyvet!
 
 
Ezt akkor érdemes, ha a célszemély tényleg érdeklődik a tea iránt, mert különben ott fog porosodni a könyv a polcon. Tudni kell, hogy mennyire haladó az illető a teás irodalomban. Ennek fényében érdemes bekukkantani egy nagyobb könyvesboltba, és ott belelapozni a kiszemelt teás könyvbe, még mielőtt megvennénk és kiderülne róla, hogy nem olyan, mint amilyennek képzeltük. Erre mondjuk egy jól felszerelt könyvtár is alkalmas. Azért kell nagy könyvesbolt és jól felszerelt könyvtár, mert azért a teás irodalom nem olyan gazdag, mint pl. a romantikus regények tárháza. Ha a megajándékozandó jól beszél idegen nyelveket, akkor megfontolandó a külföldi könyváruházak weboldalainak áttekintése is.
 
Adj saját teakeveréket!
Léteznek erre weboldalak is, de tudtommal sajnos csak külföldiek. De akinek gasztronómiai ismeretei és vállalkozó kedve engedi, az bátran próbálkozzon saját teakeverék előállításával. Ez egy személyes ajándék, nem túl költséges, kicsit időigényes (meg kell venni az alapanyagokat, kitalálni az összetevőket, tesztelni, javítani, ha kell, újra tesztelni, majd ha kész, csomagolni). De a végén tényleg különleges, személyre szabott ajándékkal állhatunk elő! Ötletet meríthetünk pl. a már létező keverékek hozzávalóiból. Az összetevőket, teaházakból, bioboltokból, és a fűszerek polcáról beszerezhetjük. A csomagolásnál tartsuk szem előtt, hogy a teát ne érje napfény, és hűvös, lehetőleg légmentesen lezárt, száraz helyen tartsuk.
 
Egyéb ötletek:
  • teás képek, teás naptár
  • teás ajándékcsomagok
  • kedvenc tea
stb.
 
Remélem sikerült néhány tippet adni, jó készülődést, karácsonyvárást!

És ha mégsincs ötlet, akkor igyunk egy jó teát. 

MsTea

Szólj hozzá!



Címkék: tea tealevelek tea ajándék teás ajándék ajándékötlet tea karácsony mit adjak teás könyvek saját teakeverék teás eszközök adj teát



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr392505318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása