Tealevelek

Minden, ami tea: teafajták, elkészítés, tippek, trükkök, érdekességek, újdonságok, kóstoló és még sok más téma. Független teablogom ajánlom érdeklődőknek, teamánoknak, tearajongóknak. MsTea

Goldenblog

A Goldenblog 2011-es gasztro zsűrije szerint a Tealevelek benne van a TOP 11-ben! Köszönöm ezúton is az elismerést, a megtiszteltetést! MsTea

Friss topikok

  • tomki: Rossmannban láttam a napokban a keskenyebb változatot. (2018.08.07. 15:44) Ja kérem, ez teafilter kinyomó!
  • László Idősebb Csuja: EGYETEMISTÁK figyelem! Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vé... (2017.03.14. 17:56) Mate, a varázsital
  • Csulki: "A szocializmus idején érvényesülő szovjet hatás még ma is érezteti hatását: sokan átvették a tea ... (2017.01.24. 14:35) Egy kis magyar teatörténelem
  • Gazz: Nem a koffein mellett, hanem helyett. (2015.03.30. 15:16) Mate tea - a jótékony serkentő
  • jovokmegyeknezelodok: Itt is kapható: atomzsir.hu/eper-alaku-szilikon-tea-filter (2014.09.26. 13:11) Kell egy kis móka!

2009.11.11. 22:03 MsTea

Teáscsészék gyűjteménye

Igenis fontos, hogy miből isszuk mindennapi teánkat. Ugyan nagy kedvenc nálam a jó méretes bögre, de Angliában és előkelőbb körökben nagy hagyománya van a gyűszűnyi teáscsészéknek is. Én leginkább esztétikai élményt keresek bennük, bár ez lehet, hogy azért van, mert nem ittam még méregdrága csészéből méregdrága teát. De ami késik, nem múlik! (Felső kép forrás: ELLE Dekor - fotó Villányi Csaba/ Flashback Photo.)

Az ELLE Dekor október-novemberi számában láttam ezt a nagyon izgalmas csésze-összeállítást, igazi vizuális élmény! Talán jobb lett volna a fotó valamilyen egyenletes felületű háttérrel, mondjuk valami pirossal. De az ötlet, hogy csészéket finom szalagokra fellógatva „tálaljanak” egy fotón, az zseniálisan újszerű! Úgyis közeleg a karácsony, és ezzel együtt a fára, ajtóra díszt aggatós időszak. Végülis, ha lennének ilyen szép csészéim, még lehet, hogy a fára is fel lehetne akasztani dísznek!
Nekem a csészék közül a 3-as számú tetszik a legjobban (nagy bordó pöttyel a közepén), egy Herendi ("Franges aux bijou" - Herendi Apponyi Márkabolt, Budapest). Azt hiszem, magamtól nem jutna eszembe ilyet venni. Arról nem beszélve, hogy 80 ezer Ft nem kevés érte. Sikerült jó ízléssel a legdrágábbat kiszemelnem, hurrá :) Próbáltam megtalálni a Herendi honlapján, hogy ez az ár egy csészére+aljra vonatkozik-e, vagy mondjuk 6-ra. Sajnos nem találtam meg a csészét sem.
Tipp
A vásárban is lehet hasonló gyönyörűségeket találni (persze használtak, néha csorbák, stb.), de mondjuk 500 Ft-ért elvihetőek. Egyediek, szó szerint páratlan darabok legtöbbször, mint a legutóbbi szerzeményem (és saját képem):
 
Vagy épp lehet licitálni a vaterán, csészék ott is vannak szép számban! Egész különleges készletet lehet összeszedni innen-onnan. Szerintem jó móka, meg manapság divat is az egyenként összehalászni a különleges darabokat.
Történetileg
Európában először a németországi Meissen városában készült igazi porcelán teáskészlet 1709-ben. A kínai minta alapján nem volt füle a csészének, a csészealj pedig elég mély volt. A 18. század végén jöttek csak divatba a füles csészék, a fül ötletét állítólag az angolok forralt boros bögréi adták. (Forrás: The Book of Tea; Flammarion, 2005)

1 komment



Címkék: tipp porcelán tea vatera tips csészék bögrék teadélután bavaria herendi teáscsésze csészealj meissen tea kiegészítők elle dekor book of tea fül nélküli csésze füles csésze



Vissza a főoldalra »

A bejegyzés trackback címe:

https://tealevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr631519000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antikz 2011.03.18. 15:21:35

Ha már a netes vásárlást említetted, figyelmedbe ajánlok egy másik oldalt! Itt is nagyon szép darabok cserélnek gazdát:
galeriasavaria.hu
süti beállítások módosítása